Penguin plus

Phillip Island

Designed to be sympathetic to its the surrounding landscape, Penguins Plus is a highly site-specific project on Phillip Island’s spectacular coast, providing an upgraded visitor viewing experience of the penguins return journey to their nests.

A meandering boardwalk nestled within the dunes leads to the sculptural viewing platform inspired by the topographical curves of the cove. The form stretches along the existing embankment and creek as an organic and harmonious extension of the landscape that is designed to weather to a natural grey and visually recede into its surroundings. A subterranean bunker below the platform provides a sheltered, playful experience allowing visitors to view the penguin crossing closely at eye level.

Penguin plus

A meandering boardwalk nestled within the dunes leads to the sculptural viewing platform inspired by the topographical curves of the cove

');